Fiilistelyä ravinnon biohakkeroinnista

Tutustuin teknologia-asiantuntija Teemu Arinan, ravitsemusasiantuntija Jaakko Halmetojan sekä lääkäri Olli Sovijärven "ravinnon biohakkerointi" webinaariin muutama viikko taaksepäin ja koin saavani merkittävää näkökulmaa ravitsemuksellisiin kysymyksiin.


Pidän biohakkeroinnin kunkin yksilöllisyyttä vahvasti alleviivaavasta otteesta. samoin biohakkeriyhteisön valmiudesta olla hereillä ja mukana tutkimuksen tuoreimmassa kärjessä kun uutta terveystietoa ja teknologiaa tuotetaan. Virallisemmat terveyssuosituksethan ovat suhteellisen varovaisia ja konservatiivisia verrattuna biohakkeriyhteisön linjaan. Halusin kirjoittaa muutaman rivin aiheesta, sillä uskoisin aiheesta olevan hyötyä monille.


Jo ammattini vuoksi shiatsuhierojana tarvitsen aika optimaalisen setin ravintoa ihan jaksaakseni tehdä pitkän päivän hoitoja optimaalisella vireystasolla. Biohakkerin käsikirja on antanut ainakin minulle hyviä työkaluja parantaa omaa suorituskykyäni. En puhu nyt edes mistään kirjassa ja webinaarissa mainituista dna testeistä vaan ihan maalaisjärjellä suorituskykyni tarkkailemisesta ja pienistä muutoksista ravintoni ravinnetiheydessä, jotka ovat johtaneet parempaan, vireämpään oloon. Mielestäni tuntuu ihan fiksulta hienosäätää ennen kuin mitään menee rikki; ennaltaehkäistä mahdollisia sairauksia. Viimeistään hienosäätö tulee tarpeelliseksi sitten kun keho on jo sairastunut. Tämä on mielestäni myös täysin linjassa shiatsun filosofiaan, jossa pyrkimys on kokonaisvaltaiseen tasapainoon - ravitsemus on tärkeä osa terveyttä. 


Ymmärrän tiettyyn pisteeseen asti netissä liikkuvan kritiikin maanisuuteen asti johtavasta ravintoaineiden kyttäämisen järjettömyydestä ja olen siitä sinällään samaa mieltä. En usko sen kuitenkaan olevan biohakkeroinnin tavoite. Pieni ravistelu valintojemme merkityksestä terveyteemme tekee ihan varmasti hyvää ihmisille joille kehon psykofyysisyys ja kokonaisvaltaisuus ovat vieraampia käsitteitä. Jos kerran tutkimusta ja tietoa on käytettävissämme, miksi emme hyödyntäisi sitä.


Teemu Arinan terveysmenetelmiä kuvaillaan Nyt-liitteen Biohakkeriyhteisöä käsittelevässä artikkelissa seuraavasti:

“Arina näkee ihmiskehon järjestelmänä, vähän kuin tietokoneena. Joka oli nyt rikki – ja Arina halusi korjata sen. Itse.

 Arina haki lääketieteellisten artikkeleiden tietokannasta satoja aiheeseen liittyviä tutkimuksia ja taulukoi löydökset. Hän päätteli, että hänen tulisi korjata elintapojaan: syödä terveellisemmin ja hallita stressiään paremmin.

 Luodakseen itselleen täydellisen ruokavalion Arina testautti internet-palveluiden avulla dna:nsa ja veriarvonsa. Hän kävi lääkäriasemalla testattavana, teetti hivenaineanalyysejä ja teki itse virtsakokeen. Itse hän mittasi myös kilpirauhasensa toimintaa sekä verensä rautapitoisuutta, kolesterolia ja glukoosiarvoja.

 Hän laati itselleen kahdeksan kohdan ohjelman. Siihen kuului ruokavalion ohella liikuntaa sekä stressinhallintaa nukkumalla, meditoimalla ja hengittämällä oikein.”


Lääkäri Olli Sovijärven näkemyksiä voi lukea muun muassa hänen Integral Life by OlliS -blogista: http://ollisintegrallife.com/

Näillä näkymin aion ehdottomasti jatkaa omakohtaista biohakkerointia. Jos kiinnostuit aiheesta, suosittelen webinaaria lämpimästi.


Toivottavasti hyödyit blogista!

Blogin kirjoittaja on diplomi shiatsuterapeutti Sani Rounakariwww.saninshiatsu.com

***

Liite

Maksoin kirjan itse, enkä ole saanut Biohakkerin käsikirjan kirjoittajilta rahallista tukea tai arvostelupyyntöä.

Jos pidit tästä artikkelista, voit kiittää kertomalla siitä kavereillesi esimerkiksi Facebookin, google+  ja Twitterin kautta. Kiitos!

SANIN SHIATSU BLOGI

-Zen sellaista-

Oops! This site has expired.

If you are the site owner, please renew your premium subscription or contact support.